2 feb. 2011

Sömnstatus

Natten mellan söndag och måndag vaknade jag efter ca 3h sömn till en grym magkramp. Tänkte inte på utan försökte somna om. Det gick ju inte. Absolut inte. Efter en kort stund märkte jag hur innehållet i magen sakta steg mot munnen. Bara att inse faktum. Skulle inte sova mycket den natten. Magsyrorna gjorde revolution – trotsade utegångsförbudet trots regeringens protester. Mycket zeitgeist om du frågar mig.

Efter 3-4h icke-sovande och massa ryggsmärtor pga de grymma konvulsionerna i närheten av vit porslin somnade kroppen. Sov några timmar och vaknade svettig, fortfarande med magkramp men nu också närmare 39° feber. Inget en vuxen människa klarar av. Och jag måste ju räkna min 36-åriga kropp som vuxen.

Natten mellan måndag och tisdag vaknade jag efter ungefär 5h sömn till att sängen var dyblöt av svett. Försök nu sen sova där! Ryggsmärtor i musklerna efter förra nattens äventyr plus ett vått täcke. Icke. Irrade omkring i lägenheten någon timme och lade mig till sist, frossande, på soffan. Somnade efter kanske en timme. Vaknade upp till något ljud, kanske morgontidningen och kröp till den sumpiga sängen. Ångrade valet men febern var en så total sinnesupplevelse att jag inte hade krafter att göra något åt saken. Somnade sakta och vaknade till det vackra tjattrandet av mina killar på väg till dagis. Hela dagen gick i ett rus, alltför fort. På kvällen kände jag mig allredan starkare så beslöt att gå tidigt i säng och nästa dag på jobb.

Natten mellan tisdag och onsdag sov jag rätt gott. Till ungefär 02:00. Vaknade. Yrvaken faktiskt. Vad nu då? Ögonen fast och sooo-vaaaa.

Icke. Ingen chans. Kolla Facebook: ingenting. Twitter: några galna amerikaner med massa länkar. Något om Superbowl. Är det inatt? Nähä, först på söndag. F_kk. Försöker vidare.

Efter en kamp på sisådär 3,5 - 4,5 h kom sömnen. Aah ... Sen kändes det som några minuter senare när Sheriff #2, mellanbarnet, sakta glider in i rummet med ett lätt gnäll. Oh f_kk. Ok, lägg dig där vid mamma, vi är ju bara tre redan i den här 140 cm breda sängen. Och en hund. Bra ryms det en fjärde.

Upp, pigg som en lärka, neee-heeej. Faktiskt bara trött. Hela dagen. Och gissa känslan när klockan är halv åtta (hos mig)?

Doodle-A-Day – 2/2/11

Spearmint - spare me!

"Den fräscha smaken av spearmint" står det på min tandkrämstub. F U ! Spearmint och alla de andra mynta-smakerna i tandkrämerna får mig alltid att tänka på toa. Och hur fräscht är det? Spearmint i käften och jag känner mig ännu mer redo för självmord.

Var är alla smaker som gör livet värt att leva? Vitlök (ok, vågar inte googla det för är säker på att det ändå finns vitlökstandkräm)? Saltgurka? Dill och potatis? Kalles kaviar?

Som kemi-industrin nu redan trixar till med vår mat, gör den ännu mer smakfull, så varför inte sätta dom på att jobba fram en tandkräm som både smakar café au lait och ger den där varma känslan i munnen långt efteråt? Eller tänk dig att börja morgonen med en ordentlig rotrengöring till smaken av Aalborgs Akvavavit.

Se där ett liv värt att leva.